Rätt matta till just er miljö

För industri, kontor, gångstråk och livsmedel

Arbergos mattor kan måttanpassas och skäras ut för alla slags miljöer.

Vår lyhörda produktutveckling och flexibla produktion ger stora möjligheter vad gäller kundanpassning till olika miljöer och branschkrav. Samtliga mattor levereras med  fem års fabriksgaranti. Här följer några av de vanligaste användningsområdena för arbetsplatsmattorna. Är du nyfiken på ytterligare områden, kontakta oss.

Industri

Mattorna i detta sortiment är speciellt tåliga vad gäller värme, svetsloppor, oljor och lösningsmedel och vi hjälper dig gärna att hitta rätt i floran av produkter. Där industrimiljön inte kräver innebär utsatthet för värme eller kemikalier, kan du givetvis även använda alla mattor i vårt kontorssortiment.

 

Industri 

Mattor med ytskikt av SBR-gummi har en yta med hög friktion och extra hög slitstyrka samt tål även svetsloppor och relativt hög värme. Den grå mattan är även el-isolerande.

 

 

Industri med större inslag av oljor/skärvätskor

Mattor av Nitril- och super nitril-gummi tål oljor och skärvätskor som är aggressiva mot konventionella gummikvaliteter. Kontakta oss om ni har frågor om vilken matta som passar i just er miljö och situation.

Kontor / Lätt industri

Vi har tre olika typer av ergonomiska mattor för kontorsmiljöer. Mattorna uppfyller alla ergonomiska aspekter och avlastar kroppen vid stående såväl som statiskt arbete. Mattorna är dessutom lättstädade och slitstarka.

Standard

Vår matta Kontor Standard kan användas inom många olika områden, men är särskilt väl anpassad till kontorsmiljö med högt slitage. Vill ni stå ergonomiskt rätt och avlasta kroppen är detta det självklara förstahandsvalet för ert driftskontor.

Kontor textil

Ergonomisk matta med ytskikt av textil. Lämpar sig väl i miljöer där man vill uppnå en ljuddämpande effekt med mattan och gärna står i strumplästen då man jobbar.

 

Kontor gummi

I de fall som en mindre mängd olja eller kemikalie kan finnas på golvet, exempelvis bakom disken på en bensin-och servicestation, passar denna matta utmärkt.

Elektronikindustri

Kräver ofta mattor som är speciellt anpassade för elektronik- och datamiljöer. Förutom vår mattas ergonomiska fördelar är den testad och ESD-godkänd av Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut (230-04-0289). Ergostat Plugged kan användas om golvet inte är elektriskt ledande, jordas då via kabel med 1 Ohm seriemotstånd. Jordningskabel krävs.

Mattan tål värme, oljor, fetter samt de flesta kemikalier . Den isolerar mot kyla, värme samt vibrationer. Mattan har en durkplåtsmönstrad yta med hög friktion och den tillverkas i tre tjocklekar: 15 mm (Premium), 12 mm (Medium) och 9 mm (Gångstråk).

Livsmedel

Mattor för livsmedelsmiljöer klarar och överträffa de specifika krav som livsmedelsindustrin ställer på sina miljöer. Den är lätt att rengöra på såväl över som undersida. Har en antiglid-yta som är beständig mot livsmedelsoljor och fetter. Resistent mot uppkomst av svamp och bakterier samt fri från PVC och vinyl. De ergonomiska fördelarna är likvärdiga med vårt övriga sortiment.

Gångstråk

För miljöer där man sällan arbetar stillastående, exempelvis längs ett gångstråk, rekommenderar vi en lite tunnare och stötdämpande medium matta. Den kan även fås med ett ytskikt av textil som anpassats till kontorslokaler. Till industrimiljöer rekommenderas något av våra ytskikt av gummi. Mattorna är lättstädade och extremt slitstarka.

Arbergo