Rätt produkt till rätt miljö

För industri, kontor, gångstråk och livsmedel

Arbergos mattor kan måttanpassas och skäras ut för alla slags miljöer.

Vår lyhörda produktutveckling och flexibla produktion ger stora möjligheter vad gäller kundanpassning till olika miljöer och branschkrav. Därutöver erbjuder vi fem års fabriksgaranti på samtliga av våra mattor. Här följer några av de vanligaste användningsområdena för arbetsplatsmattorna. Är du nyfiken på ytterligare områden, kontakta oss.

Industri

Mattorna i detta sortiment är speciellt tåliga vad gäller värme, svetsloppor, oljor och lösningsmedel och vi hjälper dig gärna att hitta rätt i floran av produkter. Där industrimiljön inte kräver innebär utsatthet för värme eller kemikalier, kan du givetvis även använda alla mattor i vårt kontorssortiment.

Industri Grepp

Vi har ett par olika mattor som har ett ytskikt i SBR-gummi. SBR-gummit ger en yta med hög friktion och extra hög slitstyrka. De är tåliga mot svetsloppor och värme, men tål inte oljor. Den grå mattan är dessutom elisolerande.

Industri Olja

Att dessa tål oljor beror på att de har ett nitrilgummi i ytskiktet. Det finns olika typer av oljor som är aggressiva mot gummi på olika sätt, så hör gärna av dig om du undrar vilken sort som passar just din miljö och situation.

Kontor / Lätt industri

Arbergo har tre olika typer av ergonomiska arbetsplatsmattor för kontorsmiljöer. De är alla anpassade till de krav som kan ställas i en inomhusmiljö både vad gäller att skapa en ergonomisk miljö som avlastar kroppen vid stående och statiska arbeten och samtidigt erbjuda en yta som är lättstädad och slitstark.

Standard

Vår matta Kontor Standard kan användas inom många olika områden, men är särskilt väl anpassad till kontorsmiljö med högt slitage under lång tid. Vill du stå mjukt och avlasta kroppen så är detta ditt självklara förstahandsval i normal inomhusmiljö. Mer info och beställning

Kontor Textil

Vi har även en ergonomisk arbetsplatsmatta som har en överdel i textil. Den lämpar sig väl i miljöer där man vill ha en ljuddämpande matta och som harmonierar med miljön i övrigt. Mer info och beställning.

Kontor Tuff

Ibland har vi inomhusmiljöer där det ändå kommer oljor eller kemikalier av olika slag på golvet. Det kan vara på en bensinmack, bakom en disk i en butik eller något liknande. Där har vi en matta som passar alldeles utmärkt. Du kan få den i vilken färg som helst bara det är svart. Mer info och beställning.

Elektronikindustri

Arbergo har även mattor som är speciellt anpassade för i elektronik- och datamiljöer. Förutom att mattan ger ergonomiska fördelar är den testad och ESD-godkänd av Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut (230-04-0289). Ergostat Plugged används när golvet inte är elektriskt ledande. Jordas via kabel med 1 Mohm seriemotstånd. Jordningskabel krävs.

Mattan tål värme, oljor, fetter och de flesta kemikalier . Den isolerar dessutom mot såväl mot kyla som vibrationer. Mattan ger en behaglig arbetsmiljö och har en durkplåtsmönstrad yta med hög friktion som eliminerar halkolyckor. Mattan tillverkas efter mått och önskemål och finns i tre tjocklekar: 15 mm (Premium), 12 mm (Medium) och 9 mm (Gångstråk). Samtliga mattor har fem års garanti.

Livsmedel

Arbergos mattor för livsmedelsmiljöer är utvecklade för att klara och överträffa de specifika högst ställda krav som livsmedelsindustrin ställer på sina miljöer. Den är lätt att rengöra på såväl över som undersida, har en antiglid-yta som är olje och fettbeständig, motståndskraftig mot uppkomst av svamp och bakterier och fri från PVC och vinyl. Dessutom erbjuder den samma ergonomiska fördelar som Arbergos övriga mattsortiment, Den grå mattan isolerar mot kyla och vibrationer och ligger fast och stabil på golvet.

Gångstråk

I många miljöer går man fram och tillbaks längs ett gångstråk kanske många hundra gånger varje dag. Därför har vi lite tunnare stötdämpande gångstråksmattor av samtliga Arbergos mattor. Kan fås med eller utan ytskikt av textil. De är anpassade till de krav som kan ställas för kontors- och industrimiljöer och är såväl lättstädade som extremt slitstarka. Samtliga mattor har fem års garanti.

Arbergo